Vild Bryllupsrejse del. 16 - Pemba

Vild Bryllupsrejse del. 17 – Dubai – Danmark

MALARIA FARE OG DUBAIS POLEREDE FACADE

Afgangen mod Dubai blev lidt af en udfordring. Egentlig ikke fordi jeg skulle op i et lille fly igen, for denne gang var jeg forberedt og på nervemedicin. Det blev en udfordring fordi lufthavnen i Zanzibar, var fuldstændig inficeret med myg. Jeg havde lange bukser og jakke på. Alligevel blev jeg angrebet af de små kravl, og stukket over det hele. Simon havde T-shirt og shorts på, og han havde ikke fået et eneste stik. Jeg forstår ikke altid myggenes logik.

MALARIA?
Malaria medicinen var begyndt at give mig bivirkninger. Den gjorde mig decideret syg. Jeg havde voldsomme mavesmerter, kvalme og kunne ikke spise, og det blev kun værre og værre. Jeg endte med at frygte alle måltider og ville ikke spise. Jeg ville derfor forsøge at stoppe med malariapillerne, da jeg var bange for at det ville blive endnu værre. Men pga. de nye stik jeg netop havde fået i lufthavnen, turde jeg ikke. Man kunne nemlig ikke vide sig 100% sikker på at det var bivirkninger fra medicinen, da bivirkningerne minder om malaria-symptomer. Så vi var altså i tvivl om det rent faktisk kunne være malaria.

Vi fik en læge fra Dubai til at komme forbi hotelværelset. Det var den bedste beslutning ever! Hun var sindssygt kompetent, og vidste alt vi havde brug for at vide og mere til. Jeg blev tjekket på alle leder og kanter. Hun tog en blodprøve, som tjekkede min lever og mit blod for mulige påvirkninger. Malaria-parasitten gemmer sig nemlig i leveren det første stykke tid, inden den går ud i blodet og gør en syg. Så derfor kunne hun se om leveren reagerede på noget. Heldigvis var alt normalt, og jeg kunne få lov at droppe de dumme malaria piller og blive rask.
Dog var hun bekymret for min mave, da jeg havde store smerter, og desuden kunne hun se jeg var dehydreret (fordi jeg ikke kunne få mig selv til at indtage noget.) Så jeg fik elektrolytter jeg skulle drikke, for at få maven og kroppen i balance igen. Det gav mig hurtigt energi og fik mig i bedring. Phew!

ARABISK MAKEUP OG TOLERANCE
Så, nok med sygdom og uheldigheder. For alt i alt, havde vi en helt fantastisk tur.
Vi fejrede det med en god shoppetur i Dubai Mall. Her lagde en meget feminin, arabisk mand makeup på mig, som han kaldte “let og naturligt” (se billede). Han var så skøn og gik op i sit arbejde med sjæl og krop. Ud fra hans feminine kropssprog var man ikke i tvivl om at han var til mænd. Men jeg kom til at tænke over Dubais politik, om at det er ulovligt at være homoseksuel. Det er så absurd. For denne skønne mand, har jo sikkert måtte skjule sin seksualitet hele sit liv. Og så længe de ikke ser ham være sammen med en mand, straffer de ham ikke. Men tænk hvor ubehageligt det må være, at skulle se sig over skulderen hele tiden, bare fordi du har en anden seksualitet. Det er virkelig uhyggeligt.
Men det er jo netop det der er med Dubai, for de giver udtryk for at de omfavner alle typer af mennesker, og at alle er velkomne. F.eks. hænger der store bannere i lufthavnen hvor der står “Year Of Tolerance”. Men når alt kommer til alt, er det en poleret facade de har sat op, for ikke at afsløre hvor krakeleret den er indenunder. Men som turist, vil man som oftest kun blive præsenteret for facaden. Man skal selv grave, for at opdage hvordan det reelt hænger sammen.

FALSKE FACADER
“Facaden”, har de også udstyret med de fedeste butikker. Det er virkelig et shopping mekka i Dubai. Og ikke nok med det, så behøver du slet ikke tage ud til butikkerne, for i Dubai kan du få alt leveret til døren. Simon og jeg kaldte det for “Just-Eat byen”.
Her er så varmt at folk ikke kan holde ud at gå ud. Det er klaustrofobisk at trække vejret. Luften føles knas tør og kvælende, på trods af at ens hud øjeblikkeligt bliver helt fugtig, så snart du træder udenfor. Og du kan ikke køle dig i vandet, for det er samme temperatur som luften, så det kan ikke mærkes. Derfor giver det fantastisk god mening, at du kan betale dig fra at gå derud, og bare kan blive siddende indenfor i din aircondition.
Dubai giver mig en følelse af at være inde i et Sim City simulations spil. Man føler nærmest at selve himlen er et blåt loft de har bygget henover vores hoveder. Alt er så underligt uægte. Men sikke en oplevelse at være en del af det her skøre spil. Jeg følte vi gennemførte det.

Vi nød vores sidste tid i den skøre by. Vores holdning er, at man bør besøge Dubai, for at forstå hvad det er for en verden vi lever i. Det er ikke et land der kræver vores økonomiske støtte. Og vi føler nu heller ikke det er noget vi behøver at besøge mere end højest nødvendigt. For der foregår ting under al den smukke glamour, som er uhyggeligt og korrupt. Ingen tvivl om. Vi havde det fint med at være der i få dage, se galskaben, og så tage videre.

Generelt har denne tur været en lærerig proces for os. Vi har fået øjnene op for hvor heldige vi er i Danmark. Hvor let vores liv er, og hvor små vores udfordringer er, i forhold til millioner af andres.
Vi fik virkelig sat vores liv i perspektiv. Der er ingen tvivl om at vi kommer hjem med en ny forståelse, for hvad der er vigtigt i livet, og at man skal sætte pris på det man har. Vi har lært så meget om andre kulture, andre mennesker, naturen og om livet generelt.
At skulle tilbage til vores danske liv igen var surrealistisk, og vi havde ingen anelse om hvordan vi skulle gøre det. For efter 5 uger, var rejsen blevet vores hverdag. Og vores forkælede danske livsstil, var for os så langt fra den virkelighed vi levede i på denne rejse.

Vores fantastiske bryllupsrejse er slut.
Tak fordi i fulgte med på vores tur. På alle vores op- og nedture. Og på alle vores vilde oplevelser, som vi kan tage med os resten af livet.

Jeg håber I fortsat vil følge med her på min blog, og læse om nogle af mine fremtidige eventyr.
<3

6 Dine kommentarer

 • Marianne

  Kære Katrine. Så fik jeg læst mig igennem hele din fantastiske beretning – Wow I har da været ude og mærke kanten af verden

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • katrine

   Kære Marianne. Det var virkelig en kommentar der gjorde mig glad helt indeni. Tusind tak for det! <3 Og KÆMPE tillykke med jeres snarlige bryllup. Jeg håber det bliver helt fantastisk, og ønsker jer også en god bryllupsrejse.
   Tusind tak for at du læste med, det betyder mere end du aner <3
   Kh Katrine

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Great content! Super high-quality! Keep it up! 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Irene

  Hvilken fornøjelse det har været at få så mange detaljer med fra jeres bryllupsrejse!

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • katrine

   Sikke en fantastisk besked. Tusind tak for støtten!

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Vild Bryllupsrejse del. 16 - Pemba