Vild Bryllupsrejse del. 1 - Edinburgh

Vild Bryllupsrejse del 2 – Edinburgh

EDINBURGH TIPS, SYGDOM OG HIGHLAND KYYYYY’S

Så kom den, fridagen jeg havde ventet på, hvor vi skulle ud og opleve natur og kultur.

Da vi ikke havde nogen anelse om hvad man kunne se i Skotland, fandt vi et bureau på nettet, som laver private tours. De hjælper med at planlægge forskellige seværdigheder, ud fra de ønsker man har. (Jeg havde f.eks primært et ønske om at se Skotlands smukke natur.)
En guide kom og hentede os om morgenen. Han kørte os rundt i landet imens han fortalte om historien og svarede på alle de spørgsmål vi måtte have. Vi var de eneste i bilen, og derfor var alt på vores præmisser, hvilket jeg synes var rigtig rart.

 

Først og fremmest ved jeg at Skotland særligt er kendt for deres smukke slotte og deres nuttede okse, Highland cow (eller som de selv udtaler det: Highland kyyy).

Vi blev kørt ud til Blair Castle. Den nuværende hertug Bruce Murray, bor i Sydafrika hvor han angiveligt skulle have ansat en hær. Kan vi blive enig om, at man har for mange penge hvis man har et slot stående i Skotland man ikke lige gider at bruge, og hyrer en hær… bare .. fordi… ?
Slottet er nu et museum som rummer skatte fra alle de slægtninge der efterhånden har boet der. Der var billeder af dem alle. Dog var ikke alle lige heldige. Eller også havde han og maleren bare ikke et godt forhold til hinanden. Who knows.

Vi gik en tur i den smukke have, og så de over 150-årige kæmpe træer, jeg lignede en pygmæ ved siden af.


Herefter tog vi turen videre til et lille og utroligt dyrt shopping område, hvor kun de rigeste handler. Vi kiggede kun og fandt ud af at det primært var for 50+, så vi var ikke i fare for at købe os fattige. Til gengæld spiste vi hummer med ost. Serveret som var det en gang nachos nede fra den lokale grill. Det smagte langt bedre end det så ud.

Næste stop på turen var ved en lille by kaldt Pitlochry, som lignede en kulisse til Disney filmen Modig. Prinsesse Merida kunne sagtens bo der.  Så smukt, småt og hyggeligt.

Herefter besøgte vi søen Lock Tay. Som netop var hvad jeg håbede på at se i Skotland; smuk natur med bjerge og søer.

Turen tilbage var lang. Og vi var trætte. Hvad endnu værre var, at jeg fik det underligt i løbet af dagen, og endte desværre med at blive syg, så jeg var ikke en fest. Men guiden og Simon havde skønne samtaler på hver deres skøre accent. Skotsk og irsk. Sikke en kombi.

Ganske rigtigt lagde jeg mig syg de sidste dage i Edinburgh. Så jeg måtte blive inde i vores AirBnB og puttede med min Highland Kyyy bamse, som jeg fik af guiden.
Simon var så sød. Han kom hjem til mig efter shows med medicin og krammere. Gik i seng, og stod op midt om natten for at tage ind og lave late night spots.

Alt i alt var Edinburgh en super smuk by med fantastisk kultur og historie. Naturen skal man ikke køre længe for at finde, og den er både frodig og overdådig. Jeg kan varmt anbefale at tage en tur dertil. Besøg en hyggelig lille cafe, se Edinburgh Castle og find de smukke søer, som f.eks Loch Tay.
Når jeg skal dertil en dag igen, vil jeg se Isle of Sky, som jeg har fået at vide skulle være det absolut smukkeste man kan opleve i Skotland. Uanset hvad, så kan man kun blive glad af at opleve Skotland, selv med sygdom i kroppen.

Uheldigvis, for mit vedkommende, peakede min sygdom da vi tog videre mod Dubai. Så jeg måtte op om natten og pakke med influenza, og afsted ud til en lufthavn.
Jeg ville nok have ønsket at jeg havde helgarderet mig mht. medicin, så jeg ikke skulle sende min travle mand ud efter det midt om natten efter det, også jeg kunne have nydt hele min bryllupsrejse uden sygdom. Normalt køber jeg altid stort ind på Med24.dk inden jeg tager afsted, men denne gang havde jeg ikke fået det gjort. Det var en stor fejl. Du bør også tjekke dem ud, de har alt fra håndkøbsmedicin til diverse produkter indenfor husholdning, mad og personlig pleje m.m.

Mere om vores tur til Dubai kommer i næste del af “Vild Bryllupsrejse del 3 – Dubai”.

Næste indlæg

Vild Bryllupsrejse del. 1 - Edinburgh